21/11/08

Οι νέες ονομασίες των οδών

Θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά το οποίο συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της ονομασίας των οδών της πόλης μας. Οι σύνεδροι χωρίστηκαν σε δύο παρατάξεις. Η πρώτη, με επικεφαλής το δικηγόρο και Αντιδήμαρχο της πόλης Σόλωνα Φεγγίτη, υποστήριζε ότι οι δρόμοι του Βατραχόκαστρου οφείλουν να φέρουν ονομασίες φυσικών καταστροφών (για παράδειγμα οδός Σεισμού, λεωφόρος Καταποντισμού, οδός Πτώσεως Μετεωρίτη κτλ). Η άλλη, εισηγητης της οποίας ήταν ο ιατρός και φαρμακοτρίφτης Μαχάων Τσιμπίδας, επέμενε ότι κάθε δρόμος πρέπει να ειναι αφιερωμένος σε μια ασθένεια, καθώς η υγεία είναι το παν.
Η πρώτη ψηφορία έγινε δια βοής, χωρίς να αναδείξει νικητή. Ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία δι' ανατάσεως της χειρός, όπου η παράταξη που υποστήριζε τις ασθένειες, επικράτησε για μία μόλις ψήφο. Το αποτέλεσμα κρίθηκε όταν ο Αντιδήμαρχος Σόλων Φεγγίτης, εισηγητής της πρότασης υπέρ των φυσικών καταστροφών, σήκωσε κατά λάθος το χέρι του στο άκουσμα της αντίθετης πρότασης. Ακολούθησε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον προεδρείο της συνεδρίασης -εχθες λόγω απουσίας του Δημάρχου, καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο Αντιδήμαρχος.

Από σήμερα λοιπόν το χάος που επικρατούσε με τις ονομασίες των οδών παύει να υφίσταται και όλοι μας μπορούμε να χαρούμε έναν υγιεινό περίπατο στη λεωφόρο Ισπανικής Γρίππης, στην οδό Γαστροϊσοφαγικής Παλινδρόμησης, στην οδό Βουβωνικής Πανώλης ή στη λεωφόρο Μαγουλάδων -για να ονομάσουμε κάποιους από τους δρόμους που απέκτησαν ήδη το νέο τους ταμπελάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: