18/11/08

Δήλωση Δημάρχου Βατραχοκάστρου και Περιχώρων

Αγαπητέ επισκέπτη της θλιβερής τούτης γωνιάς του διαδικτύου

Όπως πληροφορούμαι, στα βιβλιοπωλεία της χώρας πωλείται εδώ και λίγο καιρό ένα μυθιστόρημα με τίτλο:
"Το μυστικό της Άτυχης Πέστροφας ή Η Βίβλος της Αμφιβολίας".
Μαθαίνω ότι μέσα από τις σελίδες του, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου δυσφήμιση της όμορφης πόλης μας και των δυστυχισμένων μα τίμιων κατοίκων της. Κατά τα άλλα, το βιβλίο περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Πικολιού, τέκνου των πανδοχέων Βελισάριου και Φραγκολέτας Πικολιού -ιδιοκτητών του πανδοχείου "Η Άτυχη Πέστροφα".

Πολλοί στην πόλη μας, πιστεύουν πως οι άνθρωποι αυτοί ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό από τα ανομολόγητα βάσανά μας. Ως πρώτος πολίτης του Βατραχόκαστρου δε μπορώ να συμμερίζομαι αβασάνιστα κάθε άποψη. Δε μπορώ όμως και να μην επισημάνω την απαράδεκτα χαρωπή συμπεριφορά των μελών αυτής της οικογένειας, η οποία δε συνάδει με το ζόφο και την πίκρα της ζωής. Δεν μπορώ επίσης να μην τονίσω ότι οι Πικολιοί -και κυρίως ο νεαρός Ιούλιος- είναι ιδιαίτερα αντιπαθείς στον εξοχότατο Μαρκήσιο ντι Βένερε, ο οποίος μας επισκέφτηκε κάποτε, πολλαπλασιάζοντας μεν τα βάσανά μας, αλλά όσο να είναι τιμώντας μας με την σεπτή παρουσία του.

Όπως και να έχει, θέλω να πιστεύω ότι η παρούσα εφημερίδα θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, προσφέροντας στους άτυχους αναγνώστες που θα την εμπιστευτούν για την ενημέρωσή τους, μιαν αξιόπιστη εικόνα της πόλης μας.
Θεμιστοκλής Πομφόλυγας ο νεώτερος
Δήμαρχος Βατραχοκάστρου και Περιχώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: