2/12/08

Ένθετο: ΤΑΞΙΔΙΑ

Αγαπητοί συμπολίτες μας! Ο Δεκέμβριος ήρθε! Ακόμη μια κουραστική εορταστική περίοδος είναι προ των πυλών! Τι μπορεί να την κάνει χειρότερη; Μα τι άλλο από ένα ταξίδι!
Σύμφωνα με κάποιες έγκυρες πηγές, πέρα από το Κοκκινοβούνι που φράζει τη ματιά μας στα ανατολικά και τους λόφους που περιτριγυρίζουν τη λίμνη και την πόλη μας, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος. Φυσικά κανείς μας δεν έχει όρεξη να τον εξερευνήσει! Και πολύ καλά κάνουμε! Ποιος ο λόγος να ξεποδαριαζόμαστε και να ταλαιπωρούμαστε ; Μια χαρά ταλαιπωρία είναι και η ζωή μας εδώ στο Βατραχόκαστρο. Η πρόταση της εφημερίδας μας λοιπόν για φέτος είναι η εξής:

Επισκεφτείτε το φημισμένο Βατραχόκαστρο! Το μικρό αυτό σκουριασμένο στολίδι με το υγρό κλίμα τους αφιλόξενους κατοίκους και το κακό φαγητό. Δείτε τα βαρετά αξιοθέατα, σφηνώστε στα στενά σοκάκια, περδικλωθείτε στις κακοσυντηρημένα πλακόστρωτα. Κρυολογήστε από το αγιάζι στις όχθες της λασπερής λίμνης, η οποία είναι γεμάτη από φασαριόζικα βατράχια, γλιστερά χέλια και αντιπαθείς πέστροφες. Και όταν τα κάνετε όλα αυτά επιστρέψτε στην υγρασία του σπιτιού σας, αμπαρωθείτε και ανακαλέστε στη μνήμη σας όλα όσα ζήσατε.

Και να θυμάστε: Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: