30/1/09

Δικαίωση!

Η χαρμόσυνη είδηση έφθασε εχθές το βράδυ στην πόλη μας, τυλιγμένη στο εύθραυστο ποδαράκι ενός φιλότιμου ταχυδρομικού περιστεριού, το οποίο, εξουθενωμένο από την πολύωρη πτήση του, έγειρε στα σκαλιά του δημαρχείου όπου και άφησε λίγο αργότερα, την τελευταία του πνοούλα.
Το χαρτί έγραφε ότι κατά την παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το μυστικό της Άτυχης Πέστροφας ή Η Βίβλος της Αμφιβολίας", που έγινε στις 28/1/2009, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της πρωτευούσης, ο διακεκριμένος επιστήμων Θεόφιλος Τραμπούλης, με όπλα την κατάρτιση και την ευφράδειά του, απέδειξε ότι τα όσα συκοφαντικά για την πόλη μας αναγράφονται στο βιβλίο, είναι προϊόντα φαντασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινό αποθέωσε τον κύριο Τραμπούλη, σηκώνοντάς τον στα χέρια και ρένοντάς τον με ροδοπέταλα, ενώ ο συγγραφέας του βδελυρού βιβλίου αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι και χάθηκε μέσα στη νύχτα.
Όταν ο τελάλης της πόλης μας ανέγνωσε φωναχτά την είδηση, ο δήμαρχός μας Θεμιστοκλής Πομφόλυγας, ψιθύρησε "Νενικήκαμεν" (κάποιοι αποδίδουν τη φράση αυτή στο περιστέρι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: