15/1/09

Ιδού οι παραβάτες!

"Σύμφωνα με μια όχι εντελώς αστήρικτη θεωρία, αν όλα τα βατράχια της Βατραχόλιμνης πραγματοποιούσαν ένα συγχρονισμένο χοροπηδητό, η σεισμική δόνηση που θα γεννιόταν θα μπορούσε να αφανίσει την πόλη από προσώπου γης. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Βατραχόκαστρο χρωστά την ύπαρξή του στην εγγενή αδυναμία των αμφίβιων να μετρήσουν μέχρι το τρία."
Το παραπάνω απόσπασμα, αν και προέρχεται από ένα βιβλίο το οποίο κάθε Βατραχοκαστριώτης οφείλει να μισεί (δηλαδή από το "Μυστικό της Άτυχης Πέστροφας"), περιγράφει αρκετά καλά αυτό που όλοι νοιώθουμε στο πετσί μας: Τον αφόρητα μεγάλο αριθμό των φασαριόζικων αυτών αμφίβιων, που κατοικούν στη λίμνη μας.
Και να πει κανείς δεν υπάρχουν νόμοι... Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει, από την ημέρα που το δημοτικό συμβούλιο όρισε με σαφήνεια τον επιτρεπόμενο αριθμό των βατράχων. Όμως αυτοί, από ότι φαίνεται, δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Εξακολουθούν να αυξάνονται και να χαλούν τον κόσμο με τα κοάσματά τους. Ο "Κήρυκας" λοιπόν, παίρνει θέση και καλεί τους υπευθύνους να αναρωτηθούν:
Μήπως πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα; Μήπως πρέπει να κάνουμε πράξη τη ρήση "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος";
(Στη φωτογραφία διακρίνονται τρεις υπεράριθμοι βάτραχοι να περιφρονούν επιδεικτικά το νόμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: