28/12/11

Προφυλακίστηκε ο μαρκήσιος Ντι Βένερε! (αιτία η ανταλλαγή της Βατραχόλιμνης)

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη του Βατραχόκαστρου, εξαιτίας της είδησης που έφτασε χθες με το πρωινό ταχυδρομικό περιστέρι. Σύμφωνα με αυτή, ο μαρκήσιος Ντι Βένερε, τον οποίο η θλιβερή πόλη μας είχε το προνόμιο κάποτε να φιλοξενήσει, οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στις φυλακές της πρωτεύουσας, όπου και θα παραμείνει μέχρι να διεξαχθεί η δίκη του.

Ο εξοχότατος, επίτιμος δημότης του Βατραχόκαστρου, κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έγγραφα που έχουν σχέση με τη Βατραχόλιμνη, μα και με διάφορα ακίνητα μέσα στην πόλη (πχ με το πανδοχείο "Η Άτυχη Πέστροφα"). Κατάφερε έτσι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να εξαπατήσει τις αρχές της πόλης μας, να φανεί ως ιδιοκτήτης της λίμνης και των ακινήτων και να προβεί σε ανταλλαγές, αποξηράνσεις και άλλες παράνομες πράξεις.

"Η δικαιοσύνη δεν βλέπει την τύφλα της!" δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο δήμαρχος της πόλης μας Θεμιστοκλής Πομφόλυγας ο νεώτερος. Και συνέχισε: "Μα είναι δυνατόν να προφυλακίζει κανείς τον άγιο αυτόν άνθρωπο, και μάλιστα χριστουγεννιάτικα; Ας τον προφυλάκιζαν τουλάχιστο του Άη Γιαννιού."
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος κάλεσε το λαό σε πικετοφορία που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα παραδοθούν στην πυρά τα αντίτυπα του κατάπτυστου μυθιστορήματος "Το μυστικό της Άτυχης Πέστροφας ή η Βίβλος της Αμφιβολίας". Θα ακολουθήσει συναυλία του τραγουδιστή Ευρυμέδοντα Πλιάτσικα.

2 σχόλια:

enteka είπε...

τέλειο!

kirikas είπε...

Φίλτατε enteka καλωσήλθατε στο Βατραχόκαστρο. Σας ευχόμαστε να απολαύσετε τη συναυλία του Ευρυμέδοντα Πλιάτσικα.